tisdag 27 september 2011

Ekonomirådgivning

Har kommit på ett nytt sätt att göra av med pengar. Nu delger jag mina bästa råd - helt gratis:
köp en boxer, en hane verkar vara det bästa (förmodligen går det bra även med en boxertik men jag har inte provat själv så jag vågar inte garantera det).

Låt boxern ha fritt spelrum inom lek och nöjesvärlden. Hårda bollar har visat sig vara jättelyckat. Pinnar eller (om boxern själv får välja) stockar är också en variant som provats med stor framgång. Utstickande grenar är ett plus. Större stenar är också väldigt bra, se bilder för förslag. Glöm inte att tandförsäkring aldrig ingår i hundförsäkringar och då passar det bra att boxern tycker om att bära stenar. Stora stenar.



En extrabonus, ett hemligt knep som vi har anammat, är att låta boxern gå en långpromenad med dig i koppel, då kan du lyckas få diskbråck på flera ställen i ryggen och lägga ut extra hos läkare, sjukgymnast, akupunktör och naprapat. Är du dessutom egen företagare som hussen i detta fallet så kan du få betala in drygt 50% skatt årligen på det du drar in OCH slippa få sjukpenning eftersom du är just egenföretagare - vem var det som sa att reklamfilms regissör inte är ett flashigt yrke?!

Ibland kan det dock räcka med att göra ingenting, utan bara luta sig tillbaka (om du hittar en fåtölj där du får plats brevid boxern) och vänta på att naturen skall göra sitt, och i detta fall är det bra att köpa(ju dyrare ju bättre är min erfarenhet)en riktigt fin rasboxer vars föräldrar varit champions och helst eventuellt nära släkt med varandra. Klart är iallafall att ju längre bakåt du kan spåra champions i släktträdet, ju större chans har du att lyckas med just din boxer - avel är a och o i detta sammanhang.

Vi valde Winston, eller sagt på ett finare sätt: Bol´s Café Diablo, se bild för referens (ny hemkommen åtta veckor ung och redan då haft nöjet av att svälja en råttgiftförgiftad råtta på en bakgård på Sveavägen och därmed en magpumpning på djurakuten på kvällstid)

När du väntat några dagar efter inköp kommer du troligen redan ha fått bevista en veterinär, och säkerligen då också på helg, röd dag eller kväll eller övriga tider när alla veterinärer tar ut en akutavgift. Det kommer med stor sannolikhet att vara en tid för just akutavgift som du kommer att lyckas få. Bara för det lilla ordet får du betala minst tusen kronor.
Sedan har vi posten undersökningsavgift. Har du tur kommer du upp i femtonhundra här. Sen kommer du att få förslag på olika former av utredningsavgift. Här skall du slippa att komma under fyra tusen kronor: magnetröntgen är bevisligen ett bra sätt, vanlig röntgen är lite sämre, men kan bli bra om det pågår länge, vilket det kan göra.
Sen har vi blodanalyser ,en ringa post, knappast mer än en femhundring här. Så då är det bättre att vänta på att blodet analyserats klart (här kan du få några bonustimmar i väntan på djurkliniken) för då kommer inläggningsavgiften samt dygnsavgiften.
Om du endast satsar på ett dygns inneliggande boxer får du räkna med tvåtusen fem hundra, men du kommer nog att slippa fråga om ifall du kan få ha boxern inneliggande flera dygn - veterinären, assistententerna och receptionisten kommer, i kör, att förekomma dig med hög stämma i väntrummet inför de andra djurägarna att "vore jag du så skulle jag veeerkligen inte ta hem boxern nu, för då vet man inte vaaad som kan hända, men jaja, det är ju ditt val".

När du tar hem boxern igen efter några dagar så har du ändå lite att se fram emot. Du får med dig recept, oftast flera stycken, och de kostar hundra kronor styck att skrivas på av veterinären. Sen har du övriga mediciner och förbandsmaterial och ev. tratt. Sen skall du få hämta ut receptet och köpa specialfoder samt godis så här kan du säkert komma upp i ett par tusen.

Ledsen för att det hela är över? Nejdå. Se till att ha en hundförsäkring som du annullerat genom att inte betala på e-faktura och utan att få påminnelse från If (bra försäkringsbolag i detta fall) så får du hela räkningen för dig själv, utan mellanhänder. T.ex Sjuttontusen femhundra. Jackpot!

Och förresten; trösta dig med att det går aldrig över, man får vara glad hela tiden - det är värt varenda krona - för underskönare än en boxer kan ingen varelse vara. Om någon sa att man inte kan köpa lycka för pengar så har de sannolikt inte hittat rätt uppfödare!
En allvarlig varning utfärdas också: köp i-n-t-e en utländsk hittehund! Den värsta är dem av rasen perro calle espanól, spansk gatuhund - där utgår aldrig, aldrig en kostnad! De är aldrig sjuka, ta mig på orden, och akta dig! Varningens exempel nedan. Don´t do it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar